środa, 15 kwietnia 2015

Kanpaki z burakiem i mozzarellą


Bardzo prosty pomysł na śniadanie lub kolację. Do przygotowania kanapek wykorzystałam pieczonego buraka, który został mi z innego dania. Zamiast zwykłego chleba użyłam chleba jaglanego z tego przepisu w wersji bez dodatków. Polecam!


1 upieczony chlebek jaglany bez dodatków z tego przepisu
1-2 pieczone buraki pokrojone w plasterki
1 kulka mozzarelli pokrojona w plasterki
różne rodzaje sałat i ziół
przyprawy: sól, pieprz, oliwa

Chlebek pokrój na kwadraty mniej więcej tej samej wielkości. Na każdym kawałku ułóż plaster mozzarelli, plaster buraka, ułóż kilka liści kolorowej sałaty. Całość skrop oliwą i oprósz solą i świeżo mielonym pieprzem. Gotowe :)





1 komentarz :

  1. dla mnie - rewelacja! super przekąska i przystawka na imprezę ;)

    OdpowiedzUsuń