poniedziałek, 18 maja 2015

Grillowany ananas z kokosową śmietanką, pistacjami i waniliowym miodem.


1 mały ananas
1 puszka mleka kokosowego (schłodzonego przez noc w lodówce)
2 łyżki cukru pudru
garść obranych pistacji
5-6 łyżek płynnego miodu
1 laska wanilii

  • Patelnię grillową posmaruj cienką warstwą oliwy i mocno rozgrzej.
  • Pokrój ananasa na plastry grubości 1,5 cm i każdego z nich przekrój na połowę. Ułóż na rozgrzanym grillu i opiekaj z każdej strony po 1 minucie. Odłóż na talerz do przestygnięcia.
  • Miód wymieszaj z ziarenkami wydrążonej wanilii. A pistacje posiekaj.
  • Wybierz z puszki gęstą śmietankę pozostawiając na dnie wodę, która się osadziła. Ubij z przesianym pudrem na sztywno.
  • W miseczkach układaj plasterki ananasa, a obok - kokosową śmietankę. Całość posyp siekanymi pistacjami i polej waniliowym miodem. Od razu podawaj.
    .
Smacznego!




5 komentarzy :

  1. uwielbiam wszystko, co z ananasem:) super przepis

    OdpowiedzUsuń
  2. jeju, jak zwykle jestem zachwycona :) piękny wpis

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie to piękne, jakie to pyszne! Zostało choć trochę?:)
    Pozdrawiam!
    www.kornikwkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Grzechu warte! Wygląda bosko!!!

    OdpowiedzUsuń