1 mały ananas
1 puszka mleka kokosowego (schłodzonego przez noc w lodówce)
2 łyżki cukru pudru
garść obranych pistacji
5-6 łyżek płynnego miodu
1 laska wanilii
- Patelnię grillową posmaruj cienką warstwą oliwy i mocno rozgrzej.
- Pokrój ananasa na plastry grubości 1,5 cm i każdego z nich przekrój na połowę. Ułóż na rozgrzanym grillu i opiekaj z każdej strony po 1 minucie. Odłóż na talerz do przestygnięcia.
- Miód wymieszaj z ziarenkami wydrążonej wanilii. A pistacje posiekaj.
- Wybierz z puszki gęstą śmietankę pozostawiając na dnie wodę, która się osadziła. Ubij z przesianym pudrem na sztywno.
- W miseczkach układaj plasterki ananasa, a obok - kokosową śmietankę. Całość posyp siekanymi pistacjami i polej waniliowym miodem. Od razu podawaj..
uwielbiam wszystko, co z ananasem:) super przepis
OdpowiedzUsuńjeju, jak zwykle jestem zachwycona :) piękny wpis
OdpowiedzUsuńDziękuję, miło mi :)
UsuńJakie to piękne, jakie to pyszne! Zostało choć trochę?:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
www.kornikwkuchni.blogspot.com
Grzechu warte! Wygląda bosko!!!
OdpowiedzUsuń