2 jabłka
8 łyżek cukru
4 łyżki obranych pistacji
2 patyczki do szaszłyków
- Jabłka umyj i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym. W środek, obok ogonka, wbij patyczek do szaszłyka.
- Pistacje posiekaj nożem i przełóż do miseczki.
- Na patelnię lub do rondelka wsyp cukier i podgrzewaj na dużym ogniu do czasu aż cukier się stopi i zbrązowieje. Jabłko trzymaj za patyczek nad patelnią, karmel nalewaj łyżką i obracaj jabłko. Szybko przełóż do miseczki z pistacjami i obtocz w nich jabłko (karmel bardzo szybko wysycha). Przełóż na talerzyk Czynność powtórz z drugim jabłkiem. Możesz od razu podawać.
Smacznego!
O mniam, uwielbiam!
OdpowiedzUsuńI tak ślicznie wyglądają :)
jak długo wytrzymają takie jabłka?
OdpowiedzUsuńTrudno mi powiedzieć ile wytrzymają, moje po przygotowaniu zostały od razu zjedzone
UsuńJabłuszka wczoraj zrobione, pyszne...
OdpowiedzUsuń