Idealna sałatka do pracy. Najlepsza jest w wersji krótko smażonej, tak aby wszystkie składniki były chrupiące. Polecam!
1 nieduży kawałek boczku (110 g)
120 g fasolki szparagowej
3/4 szklanki łuskanego ugotowanego bobu
1 kolba kukurydzy
1/2 pęczka natki pietruszki
- Odkrój skórę z boczku i pokrój go w kosteczkę. Na zimnej patelni ułóż kosteczki boczku i skórę tłuszczem w stronę patelni. Smaż na średnim ogniu tak aby wytopić tłuszcz.
- Gdy boczek się zrumieni dodaj fasolkę pokrojoną na mniejsze części - podsmażaj około 5 minut potrząsając od czasu do czasu patelnią. Po tym czasie dodaj kukurydzę, a po dwóch minutach bób, całość wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz posyp posiekaną natką.
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz