tag:blogger.com,1999:blog-2065572439944337655.post2069023432580609631..comments2023-10-11T16:41:38.249+02:00Comments on Kuchnia Nastrojowa: Gryczane pierogi z dyniowym farszem (bezglutenowe)Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/08124059908710382965noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2065572439944337655.post-29956956127358300272014-10-22T23:11:10.698+02:002014-10-22T23:11:10.698+02:00:) Wszystko się zgadza. W uwagach jest notatka, o ...:) Wszystko się zgadza. W uwagach jest notatka, o tym że pierogi są trudne w obsmażaniu. pozdrawiam ciepło.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08124059908710382965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2065572439944337655.post-30630474282461713162014-10-22T21:18:34.007+02:002014-10-22T21:18:34.007+02:00Z podanej porcji mąki i wody wyszło mi pierogów na...Z podanej porcji mąki i wody wyszło mi pierogów na 2 osoby dorosłe i 1 pięciolatkę, czyli w sam raz na jeden raz :) Gwoli wyjaśnienia ma to niebagatelne znaczenie, gdyż pierogi te nie nadają się za bardzo ani do podgrzewania ani do zamrażania, choć konia z rzędem temu, kto zgadnie, że nie są z pszennej mąki :)<br />Pozdrawiam i dziękuję, Ania :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2065572439944337655.post-57815286990795162512014-09-23T14:01:09.252+02:002014-09-23T14:01:09.252+02:00Uwaga tego przepisu nie da się zrobić ze zmielonej...Uwaga tego przepisu nie da się zrobić ze zmielonej kaszy gryczanej palonej! Nie zwróciłem uwagi i cały wieczór zmarnowałem :(taahttps://www.blogger.com/profile/12312695403787769525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2065572439944337655.post-34686180546524932872014-03-30T06:46:17.789+02:002014-03-30T06:46:17.789+02:00Dziękuje serdecznie ;)Dziękuje serdecznie ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13175079758199581243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2065572439944337655.post-72693727564824854672014-03-30T00:28:01.395+01:002014-03-30T00:28:01.395+01:00Nie, pod warunkiem że dodasz siemię lniane i gorąc...Nie, pod warunkiem że dodasz siemię lniane i gorącą wodę (jak w przepisie), które dodatkowo spajają ciasto. Pierogi sklejam od razu po wyrobieniu ciasta, nie odkładam go. Problem pojawia się dopiero przy próbach odgrzewania - należy robić to szybko i na mocno rozgrzanej patelni. W momencie podgrzewania pierogi mogą się rozpadać.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08124059908710382965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2065572439944337655.post-39989311776509336652014-03-30T00:10:21.749+01:002014-03-30T00:10:21.749+01:00Mam pytanko czy nie miałas problemu ze sklejaniem ...Mam pytanko czy nie miałas problemu ze sklejaniem tych pierożków...z doświadczenia wiem że mąka gryczana to trudny zawodnik bo jak ciasto poleży ciut dłużej to robi się dość twarde i ciężko cokolwiek z niego ulepić...A szukam przepisu właśnie na ciasto pierogowe, bo od kiedy jestem na bez glutenie to nie miałam przyjemności a kocham pierogi...;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13175079758199581243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2065572439944337655.post-21965302547666423492013-10-16T21:02:24.843+02:002013-10-16T21:02:24.843+02:00Weszłam na bloga pierwszy raz po dłuższej przerwie...Weszłam na bloga pierwszy raz po dłuższej przerwie... a tu same pyszności! Pierogi, placuszki, ciasta, zupy...i tyle rzeczy z wykorzystaniem mojej ukochanej dyni i to jeszcze tak pięknie podane....mniammmm :)Małgosiahttps://www.blogger.com/profile/11131536445267741032noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2065572439944337655.post-41961032613777865642013-10-16T10:14:12.182+02:002013-10-16T10:14:12.182+02:00Świetnie wygląda to gryczane ciasto w połączeniu z...Świetnie wygląda to gryczane ciasto w połączeniu z dyniowym nadzieniem :) Muszę zaopatrzyć się w mąkę gryczaną :)Martahttps://www.blogger.com/profile/14442258952038224158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2065572439944337655.post-32180464478495563332013-10-15T11:28:06.776+02:002013-10-15T11:28:06.776+02:00wyglądają rewelacyjnie i na pewno tak też smakują,...wyglądają rewelacyjnie i na pewno tak też smakują, pozdrawiam Cię Kasiu cieplutko!Ewa Khttps://www.blogger.com/profile/00751953889346287547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2065572439944337655.post-6716639735598079332013-10-15T09:13:03.645+02:002013-10-15T09:13:03.645+02:00ale pyszne ! musza być niesamowite !ale pyszne ! musza być niesamowite !pastawithapplepie.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/11541144447822166457noreply@blogger.com